Reklam Alanı

Blogger ve Web Sitesi Sahiplerinin Bilmesi Gereken HTML Etiketler

Yeni ücretsiz servisler ve hazır sistemler ile bloggerlar için artık yazılarını yayınlamak, kendi istedikleri yazı formatlarını uygulamak çok pratik hale geldi. Hazır web teknolojilerinin sunduğu kolaylıklarla birlikte blog ve web sitesi sahipleri artık HTML kodlamaya gerek duymuyor. Ancak zaman zaman oluşan bazı durumlarda sitenizde hızlı bir değişiklik yapmak için HTML ile bir metni biçimlendirmek gerekebiliyor. Bu yazıda sizlere günlük kullanım için faydalı olabileceğini düşündüğümüz birkaç basit HTML etiketleri paylaşacağız.
Başlamadan önce anlatımı kolaylaştırmak için HTML etiketleri yapacak bazı temel kurallarla sizi tanıştıralım…
1.    <html> ve </html> Etiketleri sayfaların başlangıç ve bitişini belirler.
2.    <head> ve </head> Sayfanın başlık bilgilerini belirler, her başlangıç etiketi gibi bu noktada bir bitiş etiketi ile takip edilmelidir.
3.    <title> ve </title>  Sayfada bulunan içerik tanıtımın yapıldığı alandır.
4.    <br />  Bazı etiketlerin açıklaması için boşluk bırakarak şekil vermeniz gerekebilir. Yazılarınızda boşluk bırakmak için <br /> yi kullanmanız gerekecektir.

Blogcular için en pratik HTML metin biçimlendirme kodları:
  • Yazınızı kalın yapmak için: <b>yazı</b> “Yazı” olan  bölüme istediğiniz metini girmeniz gerekmektedir.
  • Yazınızı italic yapmak için: <i>yazı</i>
  • Yazınızı altı çizgili biçimlendirmek  için: <u>yazı</u>
  • Yazıya renk vermek için: <font color=”red”>Yazı</font>  Yazı olan bölüme rengini değiştirmek istediğiniz kelime / metninizi girerek color bölümünden yazının hangi rengi almasını istiyorsanız onu yazmalısınız. Örneğin yazınınızın kırmızı olması için color bölümüne red yazmanız gerekmektedir.
Hypertext Oluşturma:
Yazınınız içine linki olduğu gibi koymak yerine ilgili kelimelere link vererek kullanıcıları bu yolla ilgili web sitelerine  yönlendirebilirsiniz
  • Yazılarınıza Link vermek için: <a href=”URL”>Yazı</a>
    Link oluşturmak için “URL” yazan yere yönlendireceğiniz adresi, “Yazı” bölümüne ise link vereceğiniz metni yazıyorsunuz.
  • Resime link vermek: <a href=”URL”><img src=”Resim URL’si”><a>
    Url yazan bolüme kullanıcınızı yönlendirmek istediğiniz sitenin adresini, resim bölümüne ise resmin url’lsini yazmanız gerekmektedir.
Sayfaya resim ekleme:
Blog ve web site sahipleri için görsel kullanmak en az yazı kadar önemlidir. Hazır şablon yoluyla görsel eklemek yerine HTML ‘i kullanarak eklemek isterseniz;
  • Resim ekleme: <img src=”dosya-adi” alt=”…” align=… >
    Align ile ekleyeceğiniz görselin konumuna karar verebilirsiniz. Örneğin görseli sağa yanaşık olarak konumlandırmak istiyorsanız; <img src=resim.gif align=right> şeklinde yazmalısınız.
Paragraf oluşturma:
  • Paragraf oluşturmak için :<p>yazı<p>
    Yazı olarak yazılmış yere paragraf olarak yer almasını istediğiniz metni girerek metininizde paragraf oluşturabilirsiniz.


Hiç yorum yok

Görüşlerinizi bildirmeniz bizler için önemlidir.