Reklam Alanı

YouTube, 30 saniyelik atlanamayan video reklam formatını çöpe atıyor


Facebook’un video reklamlar tarafındaki agresif hamlelerine YouTube’dan yanıt gelmeye devam ediyor. YouTube, TV reklamları travmamızı hatırlatan 30 saniyelik geçilemeyen video reklam formatından vazgeçiyor. Google tarafından bugün yapılan yazılı açıklamayla duyurulan gelişme, şirketin uzun format yerine kısa video reklamlarda ısrar edeceğini gösteriyor.

Online kullanıcılar için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak istediğini söyleyen Google, bunun için 2018 yılı itibariyle 30 saniyelik ileri sarılamayan video reklamları yayınlamayı durduracak. 20 saniyelik video reklamlarsa geçilemez olarak kalacak, en azından bir süre daha.

YouTube geçtiğimiz yıl, ileri sarılamayan video reklamlar için altı saniyelik yeni Bumper formatını tanıtmıştı. Özellikle hızlı tüketilen videoların izlendiği mobilde erişim ve frekans artışı sağlayan Bumper formatı YouTube için gittikçe öncelikli hale gelecek gibi görünüyor.

YouTube’un aksine pre-roll reklamları reddeden Facebook, 90 saniyeden uzun videoların ortasına reklam almaya başlamıştı. Format, bir videonun en az 20 saniye izlenmesi durumunda 15 saniyelik video reklamlar gösterilmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok

Görüşlerinizi bildirmeniz bizler için önemlidir.