Reklam Alanı

Hızlı göz makyajı nasıl yapılır?

Hızlı göz makyajı için öncelikle göz kalemine ihtiyacımız vardır. Kalemimizi kahverengi seçersek koyu olmalıdır. Lacivert ve yeşilin koyu tonlarını da tercih edebiliriz.. Göz kalemimizi gözümün içine rahat bir şekilde süreriz ve hiçbir hat düşürmeden sürdükten sonra gözlerimi birkaç kez açıp kapatırız. Böylece göz kalemi dağılır ve akar. Bu işlemin amacı kusurlar olursa düzeltebilmektir.

Yine aynı şekilde gözlerin üst kısmına göz kalemini hiçbir çizgi oluşmadan tek hat halinde sürmeliyiz. Göz kapağı üzerindeki göz kalemini hafifçe bir fırça yardımıyla dağıtıyoruz. Fırçanızın yanınızda olmadığı durumlarda bu işlemi parmak uçlarınız yardımıyla da yapabilirsiniz.

Kalem uygulaması bitince ufak tefek hataları düzeltiyoruz. İkinci işlem olarak son derece natürel bir renkle göz kapağımızın üzerinde gölge yapıyoruz. Bu rengin çok doğal olması gereklidir. Çünkü amaç göz kalemini biraz geriye itmektir. Allık ve pudra kullanarak bile bunu gerçekleştirebiliriz. Bu sayede göz kalemine doğallık katmış oluruz.

Uygulamadan sonra yoğun olmayan rimelleri kirpik diplerinden başlayarak hızlı bir şekilde uyguluyoruz. Rimelin yoğun olması topaklanmaya neden olacağından makyajımızın süresi artacaktır. Bu nedenle doğal ve yoğun olmayan ürünleri tercih etmenizi öneririz.

Hiç yorum yok

Görüşlerinizi bildirmeniz bizler için önemlidir.